7/24 Call Center | 0850 811 3 256
Alış ve Teslim Yeri
Alış Zamanı
Teslim Zamanı

Bursa'da Gezip Görülecek Tarihi Yerler

19.04.2021

Bursa özellikle yemekleriyle bilinse de çok sayıda tarihi, turistik ve doğal güzelliğe de ev sahipliği yapıyor. Bir dönem başkentlik de yapan bu şehirde mutlaka görmeniz gereken yerler saymakla bitmiyor. Bursa araç kiralamanın ardından zaman kaybetmeden şehre dalın, birbirinden güzel yerleri gezmeye başlayın.

Ulu Camii

Bursa denince akla ilk gelen yapılardan biri de Ulu Camii’dir. Osmanlı’nın ve Selçuklu’nun mimari özelliklerini barındıran cami, Kündekâri sanatı ile ceviz ağacından tek bir çivi veya yapıştırıcı dahi kullanılmadan oyularak yapılan, üzerinde Samanyolu Galaksisi işlenmiş minberi ile dikkat çekiyor. Ulu Camii ayrıca Türkiye’de namaz kılma alanı en büyük cami olma özelliği taşıyor.

Yeşil Camii ve Yeşil Türbe

Yeşil Camii’yi diğer camilerden ayıran özelliği muhteşem çini kaplamaları. 1424 yılında tamamlanan cami, Bursa’nın en önemli tarihi ve turistik eseri olmanın yanı sıra hala ibadethane olarak da kullanılıyor. Yeşil Camii’ye gitmişken şehrin hemen her yerinden görülebilen ve caminin yakınında bulunan Yeşil Türbe’yi ziyaret etmeyi de unutmayın!

Muradiye Külliyesi

Bulunduğu semte adını veren Muradiye Külliyesi’nin inşaatı 1425 yılında başlamış ve bir senede tamamlanmış. Külliye’nin bir diğer özelliği de Osmanlı sultanları tarafından Bursa’da inşa ettirilen son külliye olması. Sultan 2. Murad’ın yaptırdığı külliyede cami, medrese, hamam, darüşşifa ve türbe bulunuyor. Muradiye Külliye’sini gezdikten sonra bahçede bulunan çınarların ve servilerin gölgesinde rengarenk çiçekler eşliğinde bir mola verebilirsiniz.

Hanlar Bölgesi

Sultan Orhan Gazi, “kale kent” niteliğinde olan Bursa’yı genişletmek amacıyla fetih sonrası cami, medrese, imaret, han ve hamamdan oluşan külliyesini kale sınırlarının dışına yaptırmıştı. Medrese ve imaret günümüze ulaşmasa da, halen ayakta duran Emir Han, Osmanlı’nın ilk şehir hanıdır.

Bölgeye zaman içerisinde Sultan Hüdavendigâr tarafından hamam; Yıldırım Bayezid tarafından Ulu Cami ve Bedesten; Çelebi Mehmed tarafından İpek Han; Fatih döneminde Fidan Han; II. Bayezid döneminde Koza Han ve Pirinç Han yaptırılmıştır ve böylelikle Bursa Çarşısı, Uzakdoğu’nun farklı bölgelerinden gelen ipek ve baharatı Avrupa’ya ulaştıran İpek Yolu üzerinde, dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmiştir.